mojesrce03
[Naslovnica]  [Kontakt]  
RSS za Moje srceMojesrce - ukratko
Zanimljivo...
 Bojenmi čaj
 Astro Practice
Main menu
mojesrce.com novosti


prijavi  odjavi Mojesrce


RSS za Moje srce
Novosti

Dobro spavajte noću

Noćni san je vrlo važan dio zdravog načina življenja. Ako provodite veći dio noći brojeći ovce ili gužvajući jastuk i boreći se sa svojim problemima u velikom ste društvu. Svaki četvrti čovjek ima problema sa spavanjem. Podsjetite se na nekoliko pravila koja će vam osigurati noćni odmor.
Saznajte više ...
Pazite na svoju težinu, redovno vježbate, kontrolirate tlak krvi i kolesterol. Ipak postoje male svakodnevne stvari koje se vremenom mogu nagomilati i pretvoriti u veliki problem. Ovdje je navedeno dvadeset uobičajenih pogrešaka koje svi činimo, posljedice i načini kako promijeniti te navike u korisni utjecaj u svom životu.
Da li ste samo savjesni namještenik ili pretjerujete sa poslom. Ovaj kviz će vam pomoći da odgovorite na to. Kviz je posuđen iz programa 12 koraka Anonimnih radoholičara.
Aerobične vježbe mogu blagotvorno utjecati na zdravlje srca i krvnih žila podizanjem razine HDL kolesterola. Međutim praćenjem utjecaja na vježbače ustanovljeno je da kratko vrijeme vježbanja nije dovoljno da bi se postigao željeni učinak.
Mala plava pilula može učiniti i više za ljude od pomoći za erekciju. Eksperimenti na životinjama pokazuju da Viagra štiti srce od oštečenja.

  

Da li ste znali ...
  • Čak i blago povišena glukoza u krvi ukazuje na mogućnost oboljenja srčanih krvnih žila, kao i kolesterol i povišeni krvni tlak.
  • Pola sata redovne šetnje dnevno smanjiti će mogućnost ponavljanja srčanog udara za dvije trećine i pomoći vam da izgubite i do 5 kg tjelesne težine godišnje.
  • Prvorođena djeca češće oboljevaju od bolesti srčanih krvnih žila.